Uitnodiging Rabin Herdenking,Symposium 100 jaar Balfour, Kristallnachtherdenking, Filmfestival Seret,

Uitnodiging Rabin Herdenking
Woensdag 1 november om 17:00 uur herdenken we de moord op Yitzchak Rabin. De Israelische premier is 22 jaar geleden, op 4 november 1995, tijdens een vredesdemonstratie doodgeschoten.

CIDI directeur Hanna Luden en de Israelische ambassadeur Aviv Shir-On nodigen u van harte uit om met ons de grondlegger van de Oslo-Akkoorden te herdenken.

De herdenking vindt plaats in de Rabin Zaal, Jagerstraat 4 te Den Haag. Aanmelden is verplicht via info@hague.mfa.gov.il. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen.

Symposium 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten
8 november organiseert het CIDI het symposium “100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten”. Het symposium vindt plaats in Bioscoop Pathé op het Buitenhof te Den Haag en start om 10:00 uur (inloop vanaf 9:00 uur). U bent van harte welkom deze dag aanwezig te zijn.

Op het programma staan o.a.: Hillel Neuer, Directeur UN Watch; Kolonel Richard Kemp, Oud-bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan; Matthew Levitt, Fellow bij het Washington Institute for Near East Policy en Hezbollah-expert; Kemal Kirkuki, Peshmerga-commandant en voorm. parlementsvoorzitter van Koerdistan; Leslie Turnberg, Lid Britse Hogerhuis en auteur van Beyond the Balfour Declaration; Robbie Sabel, Hoogleraar internationaal recht aan de Hebrew University; een paneldiscussie met Han ten Broeke, VVD-Kamerlid en woordvoerder buitenlandse zaken, Robert Serry, voormalig VN-gezant in het Midden-Oosten, en Herman Schaper, Eerste Kamerlid D66.

Aanmelden is verplicht via het formulier op onze website. Aan het symposium zijn kosten verbonden, deze zijn incl. koffie/thee, lunch en afsluitende borrel.

Filmfestival Seret – Bar Bahar
Op 7 november vindt de Nederlandse première plaats van de film Bar Bahar (ertussenin) tijdens het SERET Internationaal Televisie- en Filmfestival in Amsterdam.

De film gaat over drie Palestijnse vrouwen die in een appartement in Tel Aviv wonen. Zij proberen een evenwicht te vinden tussen traditie en moderniteit, burgerschap en afwijkend gedrag, en tussen vrijheid en loyaliteit.

De Nederlandse première van de film vindt plaats om 19:00 uur op 7 november in bioscoop Rialto te Amsterdam. De vertoning wordt gesponsord door het CIDI. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Uitnodiging Kristallnachtherdenking
Op 9 november 1938 vond in nazi-Duitsland de Kristallnacht plaats. Daarbij werden meer dan 1500 synagogen vernield, 400 joden vermoord en grofweg 30.000 Joodse mannen werden naar concentratiekampen gedeporteerd. Ook Joodse huizen, scholen, begraafplaatsen en ziekenhuizen moesten het ontgelden. Om stil te staan bij deze gebeurtenis nodigt het Centraal Joods Overleg u uit voor de Nationale Kristallnachtherdenking.

De herdenking vindt plaats op 9 november van 17:00 – 18:00 uur in de Portugese Synagoge aan het Mr. Visserplein te Amsterdam. Aansluitend is een kranslegging op de binnenplaats van de Hollandsche Schouwburg.

Op het programma staan: Khadija Arib, Voorzitter van de Tweede Kamer, Alfie de Vries, namens de Joodse Jongeren, een gesprek tussen Rolf Kamp, was getuige van de Kristallnacht, en Wil Parijs, Ron van der Wieken, Voorzitter Centraal Joods Overleg
Deze avond zal gepresenteerd worden door Sarai Mock en wordt muzikaal omlijst door André Felipe Lima en het orkest van Concertino.

Aanmelden kan via info@cjo.nl of 020-3018496

070-36 46 862
cidi@cidi.nl
Postbus 11646
2502 AP Den Haag