LEO FULD De Keizer van het Jiddische lied

LEO FULD
De Keizer van het Jiddische lied
Wo Ahin Soll Ich Geh’n?
In de jaren tachtig hoorde je die stem nog wel eens, die zachte, warme tenor die wereldwijd 30 miljoen platen maakte. Een grote internationale ster, de man die het Joodse verleden liet herleven  dat na de oorlog vrijwel uit Nederland was verdwenen.
Al als 16-jarige trok hij volle zalen, eerst als zanger in de Synagoge, later ook in theaters en concertzalen. De jongen die in 1912 was geboren in een groot, arm gezin in Rotterdam had opeens uitzicht op roem en succes.

Wij spelen op zondag 12 mei in het theater Circus Hakim aanvang 14.30 uur.
Kaarten aan de deur verkrijgbaar, reserveren aan te raden via info@circushakim.com
Adres: Korte Verspronckweg 7-9  2023 BS Haarlem.

Link naar Folder Leo Fuld
Lees verder

Beyomin Jacobs: toespraak tegen GroenLinks BDS resolutie

Hoe zou u reageren u als ik hier luidkeels uitroep:
“Ik omarm het nazisme van Hitler-Duitsland” en dan een paar dagen later, na kritiek van diverse kanten, leg ik uit dat ik alleen de fantastische Autobahn –de snelwegen die in de nazitijd zijn aangelegd-bedoelde. Die Autobahn vind ik geweldig.
GroenLinks omarmt luid en duidelijk de BDS, en legt dan uit, na veel beroering, dat er alleen gedoeld werd op de boycot van producten uit de zogenaamde bezette gebieden!
Maar gelijk de Autobahn slechts een piepklein onderdeel was van een moordende nazi-ideologie, zo ook is de boycot van producten uit Israël slechts een onderdeeltje van de doelstellingen van de BDS.
BDS staat voor vernietiging van heel Israël, niet slechts van boycot van een paar producten uit de zogenaamde bezette gebieden!
Als GroenLinks van mening is dat Israël ten onrechte gebieden die hun niet toebehoren bezet houden, dan mogen ze dat kenbaar maken. We leven G.Z.D. in een vrij land!
Maar:
Volgens de internationale werkdefinitie van antisemitisme is het uitzonderen van Israël van een gangbare beoordeling, die wel voor andere staten opgaat, aan te merken als antisemitisme.
Naar mijn beste weten steunt Groen Links niet de opheffing van andere staten die gebied bezet zouden houden.
Er is nimmer een resolutie tot opheffing van Marokko ingediend i.v.m. de bezetting door dit land van de Westelijke Sahara.
Nooit een resolutie ter stemming gebracht inzake de Turkse bezetting van een deel van Cyprus en een rode kaart tegen Rusland vanwege de annexatie van de Krim, laat staan een oproep tot liquidatie van Rusland, heb ik nog niet mogen aanschouwen! Lees verder

Save the dates komende activiteiten

Agenda activiteiten

  • Woensdag avond 20 maart  Poeriem Maariv avonddienst om 19.30 uur
  • Megille 19.45  uur 
  • Poeriemfeest met Megille donderdag namiddag 21 maart vanaf 16.30 uur  
  • Algemene ledenvergadering dinsdagavond 26 maart vanaf 19.30 uur
  • Pesach seideravond in sjoel vrijdag 19 april informatie volgt